Wandelen door het wetende veld

Klik op de tiel van het boek om direct bij Bol.com te kunnen bestellen

In Wandelen door het wetende veld geeft Francesca Mason Boring haar visie op het werken met systeemopstellingen, rituelen en ceremoniën. Haar werk is beïnvloed door inheemse, rituele of oorspronkelijke denkwijzen en tradities. Het ‘wetende veld’ is een plek van heling en kennis die door inheemse healers en leraren al duizenden jaren wordt betreden – als een gewoon onderdeel van het leven. Het luisteren naar de wijsheid van het Veld is in het westerse denken niet sterk ontwikkeld. De verbinding met de schepping, de schepper en de voorouders is met nagenoeg chirurgische precisie verwijderd uit de westerse geneeswijzen. Dit boek reikt de lezer handvatten aan om die band te herstellen.
Francesca Mason Boring is van haar moeders kant Shoshone – een indianenstam uit het westen van de Verenigde Staten – en stamt van haar vaders kant af van immigranten van Ierse, Schotse en Litouwse afkomst. Zij is schrijver en facilitator van familie- en systeemopstellingen en van ceremoniële opstellingen. In Duitsland – de bakermat van het systemisch werk – geeft ze regelmatig seminars en workshops.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie In deze uitgave doet de auteur – zelf bicultureel want van moederskant een Shoshone (een indianenstam uit het westen van de V.S.) en van vaderskant afkomstig van immigranten uit Ierland, Schotland en Litouwen – een behartenswaardige poging om haar op indiaanse rituelen en ceremonieen gebaseerde visie op het werken met systeemopstellingen van Bert Hellinger te presenteren. De wat we ‘Universal Indigenous Technology’ kunnen noemen is in feite in zijn sjamanistische verbondenheid met wat tegenwoordig ‘het universele wetende veld’ wordt genoemd (waarin de groepsleider en deelnemer van rituelen op de kennis en steun van voorouders kan afstemmen) een variant van de systeemopstellingen. Het samenkomen in een cirkel, waarbij iedereen potentieel een heler is van zijn ‘verstrikkingen’ of transgenerationele stress in familie of gemeenschap, is daar een voorbeeld van. Op een prettig persoonlijke, bescheiden maar deskundige toon presenteert de auteur een waaier van algemene inzichten en oefeningen (‘kijken naar de goede mannen’) waarmee men inheemse rituelen kan gebruiken in de opstellingen.<br/><br/>(NBD|Biblion recensie, J. Hodenius)